Zákon o obaloch a jeho vykonávacie predpisy
Zákon o obaloch prevzal do slovenského právneho poriadku smernicu EP a Rady č. 94/62/ES o obaloch a odpadoch z obalov. Definícia obalu a zálohovania podľa uvedeného zákona. Program prevencie a jeho obsah. Register povinných osôb.