Trh s ropou ovplyvňovala vojna v Iraku a zásoby v USA - Haniš, Marcel
Rast cien ropy na svetových trhoch pred začiatkom vojny v Iraku. Snaha OPECu o udržanie ceny ropy cestou zvýšenia produkcie v priebehu vojny. Cena ropy v roku 2003. Zásoby ropy v USA. Prognózy svetovej produkcie ropy do konca roka 2003.