Zlý sociálny systém môže vytvárať pascu chudoby - Jančík, Ľuboš
Obsahové vymedzenie pojmu chudoba a jej ekonomický rozmer. Podiel osôb v hmotnej núdzi z celkového počtu obyvateľov v krajoch SR. Posudzovanie chudoby v Európskej únii. Chudoba a nový dôchodkový systém. Stručná informácia o novom dôchodkovom systéme na Slovensku.