EÚ smeruje k jednotnej azylovej politike - Zubo, Matúš
Slovensko bude podľa prieskumu v blízkom čase cieľom politických a ekonomických utečencov. Priznané postavenie utečenca. Jednotná politika v oblasti prisťahovalectva v Európskej únii. Migračný potenciál SR. Európske trendy migračnej politiky.