Globální pohled na globální normy průzkum o normách ISO 9000 a ISO 14000 provedený v 15 ekonomikách - Corbett, Charles J.
Článok zhrňuje zistenia získané na základe prieskumu 5398 firiem certifikovaných podľa ISO 9000 a ISI 14000 v 15 ekonomikách Severnej Ameriky, Európy a Ázie. Skúma ich motiváciu pri snahe o získanie certifikácie a pociťované prínosy pri uplatňovaní normy. Sústreďuje sa na to, ako sa líši motivácia a výhody v jednotlivých krajinách a/alebo v jednotlivých oblastiach podnikania.