Väčšine akcioviek je jedno, či sú súkromné alebo verejné - Fričová, Zuzana
Novela Obchodného zákonníka zaviedla pojmy súkromná a verejná akciová spoločnosť. Výnimky pre súkromnú akciovú spoločnosť. Vyplácanie dividend v súkromnej akciovke. Verejná akciová spoločnosť - charakteristika. Obchodný zákonník uvádza spôsob, akým sa verejná akciovka môže zmeniť na súkromnú. Zmena statusu akciovky pri zlučovaní spoločností.