Byť úspešný znamená kvalifikovane budovať a efektívne využívať marketingový informačný systém - Diačiková, Anna
Medzi súčasné riziká slovenskej podnikateľskej sféry patrí i znížené chápanie konkurencieschopnosti len na úrovni nákladov a cien. Vonkajšie a konkurenčné prostredie firmy. Sociologické, technologické, ekonomické, ekologické a politické faktory (STEEP), ktoré pôsobia na širšiu časť konkurenčného prostredia. Definovanie konkrétnych ukazovateľov STEEP. Informačný manažment. Marketingový informačný systém.