Vliv globalizace na úlohu státu v soudobých tržních ekonomikách - Franc, Aleš
Autonómia národného štátu a jeho hospodárskej politiky. Postavenie štátu a jeho funkcie v globalizovanej ekonomike. Nová sociálna rola štátu. Globalizácia a limity stabilizačnej politiky. Globalizácia a alokačné funkcie vlády.