Pojem a postavenie verejnej správy v organizácii štátu - Kosorín, František
Základné chápanie podstatných vzťahov v spoločenskom objekte verejnej správy. Identifikácia verejnej správy. Definícia verejnej správy. Štátna moc, výkonná moc a verejná moc. Vzťah verejný záujem a súkromný záujem. Súkromná správa, právo a verejná správa.