"Globalizace, růst a chudoba", aneb co přinesla zpráva Světové banky - Charvát, Karel
Správa Svetovej banky skúma vzťahy medzi globalizáciou svetovej ekonomiky, ekonomickým rastom a problémom chudoby krajín tretieho sveta. Svetová banka sa snaží obhajovať globalizáciu svetovej ekonomiky ako proces, ktorý vedie k integrácii rastúceho počtu krajín tretieho sveta do svetovej ekonomiky, čo má za následok zvýšenie ekonomického rastu týchto krajín a znižovaniu svetovej chudoby.