Soudobé světové hospodářství: nárys změn a tendencí - Fárek, Jiří
Identifikácia hlavných čŕt a tendencií vo svetovom hospodárstve a výzvy, s ktorými sú konfrontované národné ekonomiky. Faktory, ktoré ovplyvňujú ekonomické prostredie. Chápanie globalizácie. Globalizácia a svetové hospodárstvo. Vznik novej ekonomiky. Finančná liberalizácia.