Riadenie kvality procesov a služieb v železničnej doprave ako nástroj zvyšovania konkurencieschopnosti železníc - Križanová, Eva
Vznik EÚ, vývoj dopravného trhu a technický rozvoj železníc zásadne menia potreby riadenia kvality služieb. Potreba zavedenia systému manažérstva kvality do systému riadenia procesov v železničnej doprave. Kľúčový prvok budovania systémov kvality. Význam riadenia procesov a služieb v železničnej doprave a základné problémy riadenia. Zameranie manažmentu kvality na rozvoj organizačných štruktúr. Metóda pre podmienky železníc - metóda PQM (Process quality management). Zmysel a cieľ metódy. Základné hodnotenia kvality a model systému manažérstva kvality vytvorený vo Švédsku. Základné kritéria tohto modelu. Ciele politiky kvality ŽSR.