Utilisation of the GPS information technology for the control of providing the EU support oriented on less favoured areas (LFA) - Trávníček, Jiří
Dotačné podpory vo všetkých dielčich aspektoch je možné efektívne realizovať len za predpokladu vytvorenia a využitia zodpovedajúcej sústavy informácií a to ako na úrovni poskytovateľov dotácií (štátnej správy), tak na úrovni príjemcov dotácií (poľnohospodárskych podnikov). GPS (Global Position System) sa v poľnohospodárstve využíva v systéme precízneho poľnohospodárstva. Využitie GPS sa ďalej ponúka pri lokalizácii územia LFA a vyznačovaní miest vhodných pre agro-environmentálne opatrenia a pri pozemnej kontrole plnenia podmienok programov podpôr.