Kombinácie podnikov zlúčenie, splynutie, rozdelenie, kúpa a vklad podniku alebo jeho časti, konsolidovaná účtovná závierka - Farkaš, Richard
Vymedzenie základných pojmov-zlúčenie, splynutie a rozdelenie. Kúpa podniku alebo jeho časti. Vklad podniku alebo jeho časti. Konsolidovaná účtovná závierka. Moment zaúčtovania, zlúčenia, splynutia, rozdelenia. Právne účinky zlúčenia, splynutia, rozdelenia. Deň zlúčenia, splynutia, rodelenia. Deň zrušenia bez likvidácie. Deň zániku. Moment zaúčtovania kúpy a vkladu podniku alebo jeho časti. Princípy ocenenia majetku a záväzkov - precenenie na reálnu hodnotu. Goodwill a badwill. Praktické príklady.