Priame platby sú isté peniaze, preto farmári lobujú - Janků, Jana
Štátny rozpočet a priame platby farmárom. Základná výška farmárskych dotácií pre prístupové krajiny je rovnaká. Výška domáceho doplatku. Výrobné kvóty. Výmera produkčnej poľnohospodárskej pôdy je daná veľkosťou, ale aj prírodnými podmienkami. EÚ sa chráni pred zneužívaním prostriedkov. Kritériá na vyplácanie platieb. Rozdiely v platbách pre prístupové krajiny.