Rastový plán EÚ komplikujú vysoké deficity členských krajín - Schönwiesner, Roman
Projekty z oblasti infraštruktúry, vedy a výskumu, ktoré majú pomôcť hospodárskemu rastu a konkurencieschopnosti EÚ. Zúženie počtu projektov na 13, skresanie finančných požiadaviek. Dominuje doprava. Slovensko najviac zaujíma oblasť infraštruktúry. V strednej a východnej Európe únia podporuje najmä železničné a diaľničné prepojenia jednotlivých destinácií. Slovenska sa budú týkať tri projekty. Okrem dopravy sa projekty zaoberajú aj energetickými sieťami a výskumom.