Sociálna ochrana v Slovenskej republike a jej porovnanie s členskými krajinami Európskej únie a Slovinskom v roku 2000 - Petrášová, Alexandra
Štáty Európskej únie a systém sociálnej ochrany. Vývoj Európskeho systému sociálnej ochrany. Európsky systém jednotných štatistík sociálnej ochrany - ESSPROS96, metodika a ciele. Schéma štatistického systému. Organizácia systému sociálnej ochrany v Slovenskej republike. Zatriedenie sociálnych dávok podľa metodiky ESSPRO96. Porovnanie výdavkov na sociálnu ochranu v štátoch EÚ, Slovinsku a v SR. Systémy financovania sociálnej ochrany, výdavky na starobné dôchodky a rodinné prídavky v štátoch EÚ a v SR.