Krajinná ekológia na Slovensku - Ružička, Milan
Krajinná ekológia ako vedná disciplína. Vývoj, obsah a rozvoj krajinnej ekológie na Slovensku. Formulovanie krajinnoekologickej problematiky. Metóda krajinnoekologického plánovania LANDEP. Rozvoj a ciele krajinnej ekológie na Slovensku sú poznačené odklonom od jej podstaty. Teoretický a metodický základ rozvoja krajinnej ekológie. Súčasný trend akreditácie vedeckovýskumných pracovísk.