EU enlargement and the Common Agricultural Policy - Bečvářová, Věra
Vstup krajín strednej a východnej Európy do spoločného agrárneho trhu Európskej únie. Ovplyvnenie a účinnosť Spoločnej poľnohospodárskej politiky (SPP). Na základe rozborov posledných reforiem SPP v EÚ sú charakterizované podstatné zmeny nielen v nástrojoch regulácie komoditných trhov, ale i nové prístupy v agrárnej politike zamerané na stabilizáciu príjmov v poľnohospodárstve, tiež na podporu technologických zmien a reštrukturalizáciu v širších spoločenských a regionálnych aspektoch.