Nová bezpečnostná stratégia USA a transatlantické vzťahy - Korba, Matúš
Zásadné zmeny v zahraničnej, bezpečnostnej a obrannej politike USA. Ideový kontext (1989-1997). Politický kontext (1997-2000). Formovanie novej národnej bezpečnostnej stratégie (2001-2002). Základné princípy národnej bezpečnostnej stratégie USA. Súčasný kontext transatlantických vzťahov. Formovanie názorov a postojov vo Veľkej Británii, Francúzsku a v Nemecku. Národná bezpečnostná stratégia USA a transatlantické vzťahy.