Offsety pomôžu domácemu priemyslu - Vechter, Juraj
Vláda sa stotožnila so zásadami kompenzačných opatrení - offsetov pri obstarávaní tovarov, služieb a stavebných prác pre obranu a vnútornú bezpečnosť štátu. Očakávané efekty - prílev zahraničných a podpora domácich investícií, transfer technológií, otváranie nových exportných trhov, zvyšovanie zamestnanosti v postihnutých regiónoch a podpora projektov vo výskume a vo vzdelávaní. Priame a nepriame kompenzácie.