Reštitúcie môžu zabrzdiť investície - Čelková, Oľga
Zákon o navrátení vlastníctva k pozemkom sa vzťahuje iba na obnovenie vlastníctva polí, lesov, lúk a pasienkov. Na Slovensku je ešte 578-tisíc hektárov pôdy nezistených vlastníkov. Predpoklady pre získanie pôvodného vlastníctva. Dedič nemusí mať trvalý pobyt na území Slovenska.