<The> Possibilities of solving unemployment of workers in agriculture and construction - Buchta, Stanislav
Potenciálne riešenie nezamestnanosti sezónnych pracovníkov z poľnohospodárstva a stavebníctva, t.j. v odvetviach, pre ktoré je sezónnosť práce typická. Návrh úhrady mzdových nákladov a príslušných odvodov z prostriedkov Národného úradu práce počas zimnej sezóny. Adresátom týchto mzdových kompenzícií by boli zamestnávateľské subjekty, ktoré by zamestnávali týchto zamestnancov počas vegetačného kľudu alebo zimnej sezóny. Tieto udržiavacie mzdy by kompenzovali podporu v nezamestnanosti, ktorí títo pracovníci počas svojej nezamestnanosti poberajú.