Vplyv nedostatočne konkurenčných trhových štruktúr na výkonnosť ekonomiky - Tokárová, Mária
Dôsledky deformácií konkurenčného prostredia - normatívna distribučná spravodlivosť a monopoly. Analýza vzťahov monopolných a oligopolných trhových štruktúr a dynamiky inovačnej aktivity a technického pokroku. Problematika regulácie prirodzených monopolov a kategória verejných statkov. Prínosy a zápory regulácie.