Účtovná závierka a smernice EÚ - Juhászová, Zuzana, 1970-
Výsledkom harmonizácie národnej legislatívy s úpravou EÚ v oblasti účtovníctva poisťovní je zákon o poisťovníctve a opatrenie Ministerstva financií, ktoré ustanovuje podrobnosti o položkách individuálnej účtovnej závierky.