Reforma miestnej štátnej správy - fakty a logika veci - Švirloh, Matúš
Reformy štátnej správy. Dve základné roviny - politická a odborná. Zmenu organizácie štátnej správy podmieňuje doterajšia decentralizácia. Dezintegrácia úsekov štátnej spávy - podstata návrhu reformy. Efektívnosť prenesenia kompetencií na samosprávy. Počet administratívnosprávnych pracovísk v súčasnosti a od 1.1. 2004. Vývoj počtu zamestnancov miestnej štátnej správy.