Cestovný ruch čoraz viac charakterizuje vyčkávací postoj - Čimová, Denisa
Okolnosti, ktoré výrazne ovplyvnili cestovný ruch vo svete a správanie sa turistov. Štatistika cestovného ruchu I.-VII. 2002/2003. Vplyv silnejšieho eura na cestovný ruch v eurozóne a v destináciach mimo eurozóny. Trendy ovplyvňujúce cestovný ruch vo svete.