Technical and scale efficiency of corporate farms in Slovakia - Fandel, Peter
Prezentácia výsledkov analýzy technickej efektívnosti a efektívnosti z rozsahu 1147 slovenských korporatívnych poľnohospodárskych podnikov v roku 2000. Cieľom analýzy bolo zistiť, či existujú rozdiely v efektívnosti medzi štyrmi veľkostnými skupinami podnikov. Výsledky analýzy ukazujú, že z hľadiska technickej efektívnosti najvyššiu výkonnosť dosahujú podniky veľkostnej skupiny pod 100 ha a nad 1000 ha. Efektívnosť z rozsahu rastie s veľkosťou podniku.