Obchod je predpokladom na ekonomický rozkvet - Zverková, Soňa
Hospodárska situácia vo svete a štrukturálne problémy podľa štúdie SB. Obchod ako faktor ekonomického rozvoja krajín. Obchodné dohody v oblasti spracovateľského priemyslu. Program na podporu chudobných krajín si vyžuduje obmedzenie obchodných barier. Obchodná politika ako súčasť komplexnej národnej stratégie rozvoja. Vývoj a prognózy rastu HDP od roku 2000 do roku 2005 podľa SB.