Zreálniť naše prístupy - Hvizdoš, Ladislav
Rozhovor s M.Šikulom, autorom štúdie SAV: Ekonomické a sociálne súvislosti integrácie Slovenska do Európskej únie, riaditeľom Ústavu slovenskej a svetovej ekonomiky. Výhody a nevýhody vstupu do EÚ. Vyrovnávanie úrovne rozvoja v regionálnej rovine - rastovo-egalizačná stratégia. Vstup priamych zahraničných investícií. Nevyhnutnosť investícií do výskumu a školstva. Globalizácia a integračný proces v EÚ. Pripravenosť podnikateľskej sféry na zmeny. Poskytovanie prostriedkov zo štrukturálnych a kohézneho fondu. Vlastné kofinancovanie. Využitie posledných mesiacov predvstupového obdobia.