Slovinsko-v mnohých ukazovateľoch najrozvinutejší kandidát - Kišš, Štefan
Charakteristika ekonomiky Slovinska, prehľad makroekonomických údajov. Výhľad rastu slovinskej ekonomiky. Inflácia ako jediný problém pri vstupe do EÚ.