Riziká z prehlbovania technologickej priepasti medzi krajinami a dôsledky pre Slovensko - Verček, Peter
Nová bipolarita sveta - na krajiny, ktoré sú schopné držať krok s modernými technológiami a tie, ktoré sú neschopné ich využívať. Iniciatíva zo strany GB /USA, Kanada, Veľká Británia, Nemecko, Taliansko, Francúzsko, Japonsko, Rusko/ s cieľom zastaviť prehlbovanie technologickej priepasti medzi rozvojovým a vyspelým svetom. Situácia v strednej a východnej Európe. Nutnosť liberalizácie telekomunikácií na Slovensku.