Vďaka orientácii na Západ sa česká ekonomika vyhla prepadu - Vechter, Juraj
Stručná geograficko-ekonomická charakteristika Českej republiky. Česká ekonomika po rozdelení spoločného štátu. Menový systém, rozdelenie federácie a chronologický prehľad stavu českej ekonomiky. Makroekonomické ukazovatele za roky 2001 a 2002. Zmeny v právnom a inštitucionálnom rámci ekonomiky. Inovované zákonníky.