Niektoré dohody prestanú platiť - Špáni, Ivan
Výhodnejšie podmienky obchodných vzťahov pre slovenských podnikateľov po vstupe do Európskej únie. Vstupom Slovenska do EÚ prestanú platiť niektoré obchodné dohody. Dohody, ktorých platnosť vstupom Slovenska do EÚ bude ukončená. Zmeny dohôd s Ruskom a jeho postavenie na slovenskom trhu. Slovensko ako kľúčová krajina pre uskutočňovanie hospodárskych záujmov Ruska v Európe. Strata vývozných výhod. Doložka najvyšších výhod po vstupe do EÚ.