Stagnácia predchádza úbytku obyvateľstva - Gális, Tomáš
Podľa Správy o populačnom vývoji sa búrlivý demografický vývoj v prvej polovice deväťdesiatych rokov stabilizoval a na Slovensku vzniká nový reprodukčný model. Komentovanie jednotlivých demografických procesov napr. sobášnosti a plodnosti, poklesu úmrtnosti, zintenzívnenie rozvodovosti. Veková štruktúra obyvateľstva. problémy demografického vývoja.