Daň z pridanej hodnoty pri obchodovaní v Európskej únii - Jablonková, Zdenka
V súvislosti so vstupom SR do EÚ dôjde v slovenskej zákonnej úprave DPH k zavedeniu nových pravidiel, ktoré budú platiť v obchodovaní s tovarmi a službami medzi podnikateľmi, príp. aj inými osobami z rôznych členských štátov EÚ. Predmet dane z pridanej hodnoty od 1.5. 2004. Nadobudnutie tovaru v tuzemsku z iného členského štátu ako nový predmet dane. Praktické príklady.