V Číne sa stretli vedúci predstavitelia svetového cestovného ruchu - Romanová, Eliška
Valné zhromaždenie WTO konané 17. - 24.10. 2003 v Pekingu. Ústredná téma XV. Valného zhromaždenia WTO a priebeh podujatia. Schválenie dohody, ktorá potvrdzuje vedúcu úlohu WTO (Svetová organizácia cestovného ruchu) vo svetovom cestovnom ruchu. Správa generálneho tajomníka WTO a jeho priority. Vplyv vojnového konfliktu v Iraku a epidémie SARS na svetový cestovný ruch. Oblasti, v ktorých WTO dosiahla úspech. Významná úloha cestovného ruchu v riešení medzinárodných konfliktov a presadzovaní mieru medzi národmi. Prehľad tém pre oslavy Svetového dňa cestovného ruchu v nasledujúcih dvoch rokoch. Úlohy pre Slovensko, ktoré možno vyvodiť z jeho účasti na XV. VZ WTO.