Analýza daňové progresivity s konkretizací na daň z příjmů fyzických osob - zaměstnanců ve Slovenské republice v letech 1993-2002 - Široký, Jan
Pojmy daňová progresivita, progresivita daňovej sadzby, efektívna daňová sadzba. Spôsoby merania daňovej progresivity. Ukazovatele lokálnej a globálnej progresivity. Konkrétne výpočty intervalovej progresivity na príklade zamestnanca v SR v rokoch 1993-2002. Interpretácia výsledných hodnôt daňovej progresivity v SR.