Vzniká globální občanská společnost? Nestátní aktéři ve světové politice - Císař, Ondřej
Širšie teoretické pozadie na ktorom sa štúdium transnacionálnych vzťahov a úloha nevládnych organizácií vo svetovej politike rozvinulo. Koncept globálnej občianskej spoločnosti. Najdôležitejšie teoretické príspevky k štúdiu transnacionálnych vzťahov, ich konštitúcia v medzinárodných vzťahoch a v teórii kolektívneho jednania. Definícia pojmu globálna občianska spoločnosť. Hnutie proti globalizácii. Globálna občianska spoločnosť verzus lokálny aktivizmus.