Financovanie Európskej únie I. - Lipková, Ľudmila
Financovanie rozpočtu Európskej únie predstavuje jednu z najdôležitejších otázok jej fungovania. Vývoj spoločného rozpočtu. Reformy spoločného rozpočtu. Príprava a schvaľovanie rozpočtu. Základné rozpočtové princípy. Zostavovanie a schvaľovanie spoločného rozpočtu. Realizácia a kontrola. Štruktúra spoločného rozpočtu. Príjmy. Clá. Poplatky za dovoz poľnohospodárskych produktov. Dodatočný príjem z hrubého národného produktu (HNP). Ostatné príjmy.