Slovensko nie je v chove kaprov vôbec sebestačné - Vrabec, Norbert
Napriek tomu, že Slovensko má na chov rýb vhodné prírodné podmienky, pochádza takmer 60 percent kaprov, ktoré sa dostávajú na vianočný trh, z českých regiónov. Najväčším problémom je veľmi malá plocha klasických rybníkov vhodných na chov kaprov. Slovenský rybársky zväz a firma Slovryb Príbovce ako najväčší producenti rýb v SR. Plohy kaprových rybníkov v SR a ČR.