Akcia znejúca na meno alebo na doručiteľa - Mesároš, Jozef
Akcia znejúca na meno alebo na doručiteľa, t.j. forma akcie a súvislosti s jej podobou. Jeden z problémov, ktorý nevyriešila rozsiahla novela Obchodného zákonníka (č. 500/2001 Z.z.), ani rekodifikácia zákona o cenných papieroch. Rozdiel medzi akciou na meno a akciou na doručiteľa. Práva spojené s formou akcie v listinnej podobe. Dôsledky zaknihovanej podoby na práva spojené s formou akcie. Dôsledky podoby na formu akcie. Príklady.