Zmeny a povinnosti samostatne zárobkovo činnej osoby - Růžičková, Marta
Od 1. januára 2004 nadobúda účinnosť zákon č. 461/2003 Z.z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, ktorý zásadným spôsobom mení súčasný systém sociálneho zabezpečenia vykonávaný Sociálnou poisťovňou. Sociálna poisťovňa bude vykonávať sociálne poistenie pozostávajúce zo šiestich samostatných poistných systémov. Zavedenie sociálneho poistenia vnáša zmeny týkajúce sa samostatne zárobkovo činných osôb. Základný prehľad o zmenách súvisiacich s platením a odvádzaním poistného.