České ekonomické myšlení v letech 1948-1969 (od stalinského teroru k Pražskému jaru) - Chytil, Zdeněk
Diskontinuita a proces "sovietizácie" českého ekonomického myslenia v rokoch 1948 -1956. Kríza sovietského modelu plánovania a prvé pokusy o reformu v rokoch 1956 -1962. Postupná obnova českého ekonomického myslenia a trhovo orientovaná ekonomická reforma Pražského jara. Otto Šik a jeho teoretický prínos k ekonomickej reforme v druhej polovici 60. rokov. Teoretický prínos ďalších českých reformných ekonómov ( Komenda Bohumil, Kožušník Čestmír, Truhlář O., Rozsypal K., Turek Otakar, a p.).