Fikce a realita skleníkového efektu aneb větrná energie s otazníky - Hladík, René
Cieľom príspevku je anlyzovať ako ľudská spoločnosť reaguje na tzv. skleníkový efekt. Vplyv ľudskej činnosti na globálne zmeny klímy. Argumenty spochybňujúce vplyv ľudskej činnosti na rast globálneho oteplovania. Podpora energie z vetra formou povinného výkupu elektriny ako klasický štátny regulačný zásah do trhových medzipodnikových vzťahov. Analýza cieľov regulácie a ich skutočných dopadov.