Hlavné úlohy európskeho vzdelávania dospelých v 21. storočí - Pöggeler, Franz
Vzdelávanie dospelých a jeho úloha v rozvoji európskej identity. Prekonávanie vzdelanostných deficitov určitých skupín obyvateľstva. Ako redukovať deficit vo vzdelávaní u špecifických skupín dospelých. Ďalšie vzdelávanie ako súčasť integrácie migrantov v cieľovej krajine. Transformácia monokulturality na multikulturalitu ako dlhodobá úloha európskeho vzdelávania dospelých v 21. storočí. Potreba nanovo objaviť a spopularizovať národné povedomie. Politika vo vzdelávaní dospelých ako európska politika. Európska kooperácia v andragogike. Teórie, idey a modely ďalšieho vzdelávania mnohých európskych štátov. Program ERASMUS.