Integrácia Slovenska do EÚ v záveroch druhej dosahovej štúdie - Šikula, Milan
Význam dosahovej štúdie. Globalizácia, megakonkurencia a súťaž troch centier svetovej ekonomiky. Formovanie inštitucionálneho rámca a hlavné úlohy hospodárskej politiky v podmienkach integrácie SR do EÚ. Príprava SR na vstup do Európskej menovej únie. Regionálne aspekty integrácie do EÚ. Predpokladané trendy vývoja slovenskej ekonomiky do r. 2010. Podniková sféra a jej perspektívy v súvislosti so vstupom SR do EÚ. Vplyv vstupu SR do EÚ na prílev priamych zahraničných investícií. Trh práce a sociálne dimenzie integrácie. Vplyv prevzatia spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ na poľnohospodárstvo Slovenska.