Česká veřejnost a imigranti, aneb vláda míní, veřejnost však mění? - Rabušic, Ladislav
Zahraničná migrácia bude jedným z fenoménov, ktorý bude dávať obsah medzinárodným vzťahom a domácej politike. Cieľ predkladanej analýzy, ktorý sa opiera o reprezentatívnu vzorku populácie ČR. Odpovede na otázku: "Koľko si myslíte, že v Českej republike žije cudzincov?" Postoje českej verejnosti k počtu cudzincov prichádzajúcich do ČR z demografických dôvodov. Názory na cudzincov žijúcich v ČR a na ilegálnu imigráciu. Politické práva imigrantov, integrácia cudzincov do českej spoločnosti. Najsilnejšie dimenzie postojov respondentov k cudzincom. Záverečné hodnotenie analýzy.