Regionální vývoj plodnosti v období 1990/91-2000/01 - Kretschmerová, Terezie
Pokles plodnosti a jej následná stagnácia v Českej republike po roku 1989. Rýchla sociálno-ekonomická diferenciácia celej spoločnosti. Regionálne rozdiely v úrovni plodnosti. Štandardizované indexy plodnosti v okresoch v období 1990-2001. Regionálne rozdiely v priemernom veku matiek pri narodení dieťaťa. Celková plodnosť a priemerný vek matiek pri narodení dieťaťa v krajoch a okresoch v období 1990-2001. Okresy s najvyššou a najnižšou celkovou plodnosťou. Prehľad diferenčných faktorov. Regionálne rozdiely v mimomanželskej pôrodnosti.