Svetový Goliáš - Pressburg, Adrian Peter
Silnejúcu Čínu a rozširujúcu sa Európsku úniu motivuje hospodársky pragmatizmus. Hospodárska a politická transformácia Číny. Obchodná výmena EÚ s Čínou. Obchod verzus bezpečnosť a ľudské práva. Zahraničný obchod SR a Čínou.